Reinigen of vervangen?

Wanneer kiest u voor reiniging en wanneer voor vervanging. Natuurlijk heeft deze keus met verschillende factoren te maken. Hou oud zijn de lamellen cq. jaloezieën. Zijn eventuele reparaties, nog wel uit te voeren? In welke graad zijn ze vervuild?

Qua vervuiling hanteren wij meestal, het volgende schema:

  • 1ste graads vervuiling (lamellen cq. jaloezieën die enkel stoffig zijn, de glans is niet meer echt aanwezig).
  • 2de graads vervuiling (lamellen cq. jaloezieën zijn, zowel stoffig als aangetast door rookaanslag, vieze vingers, diverse soorten spatten, aanslag van vocht etc.)
  • 3de graads vervuiling (lamellen cq. jaloezieën zijn aangetast, zoals omschreven in de 2e graads vervuiling, alleen door invloed van zon is deze aantasting ingebakken, waardoor de zonwering meestal verkleurd is geraakt.)

Voor het beste behoud van uw binnenzonwering adviseren wij om te reinigen bij een 1e graad vervuiling, echter is dit nog niet strikt noodzakelijk.

Bij een 2e graads vervuiling, adviseren wij u om zeker tot reiniging over te gaan. Dit om een goed en bevredigend resultaat te behalen.

Wacht u echter tot een 3e graads vervuiling, dan zullen de lamellen cq. jaloezieën wel schoon worden, maar zullen ze er door de verkleuring niet meer als nieuw uitzien.

Aan de hand van dit schema kunt u dus voor uzelf bepalen, wat voor u de juiste beslissing is.